2012-03-03
星期日下午黎, 有得book的tea實在要讚. 環境好好, 檯的距離夠遠. 傾計啱晒.原來afternoon tea set仲包雪糕/雪糕蛋糕/waffle bar. 聽到佢講已經覺得有d飽.個tea set tray好高. 坐響度見唔到頂! 反傳統咸點在上.English breakfast tea以英式茶黎講都好淡. 水亦唔夠熱, 最慘成個tea的過程冇人換過壺熱水過我.每人兩個scone, 一plain一with raisins. 質感幾好但完全唔熱. Clotted cream 太傑, 兩樣都係four season好d. 由於係share, 冇試晒tray所有野. 三文魚酥幾好, 脆又唔油. 芒果蛋糕好好味, 甜度適中, 芒果片夠薄. Macaroon同出面的唔同, 個皮唔脆但我反而鍾意, 但味道黎講同chocolate cake一樣算普通貨色. 最底的Chocolate cream cone 可能放得太耐先食, 個cone 淋晒~ 朱古力雪糕好味, 朱古力味夠晒香濃, 但雪糕本身就唔夠滑. Waffle 驚訝地脆. 全日至好食竟然係個waffle.總結: 價錢同四季差不多,
總結: 價錢同四季差不多, 但覺得四季的野食較好. 最唔鍾意佢的茶唔夠熱, 最鍾意都係佢有得book位.