2018-02-06
有美食之餘仲有喵星人🐱由於店內座位有限,我們一早就訂了坐,店主給我們安排座位不久後,就突然全場關燈但有一點點光,然後店主為格離枱送上一個怪獸雪糕,原來是有人生日^^環境雖然不大,但氣氛十足。我們點了兩位份量的廚師發板,以為製作需時,怎知很快便送到,而且整個賣相靚到似幅畫咁。店主還細心為我們介紹每一種食材,進食步驟及食法,有三種醬汁給我們點。上面有好多種海鮮同刺身,有三文魚,凍蟹柳,和牛粒,鵝肝多士, 扇貝,赤蝦🦐,最後還有士多啤梨,我地好快就食哂,因為全部好熱好新鮮味道好正😋,而且牛肉個味好甜。真係唔係得個樣。加$25叫了杯特飲,凍蕉糖朱古力,朱古力味夠濃,甜度岩岩好,上面仲有忌廉,飲落質地好幼滑。仲叫左杯熱情果紅茶,飲落好fresh 同都幾解渴😆呢個配答飲落都幾香!我們還點了泰式燒春雞,隻雞燒到金黃色,效果好靚,食落個皮係脆,但肉汁完全鎖住係裡面,有個泰式辣醬俾我地點,入面肉燒完仲好滑😋全部菜式都俾滿分,有特色,賣相又得,而且夠大碟,三個人食一隻雞份量岩岩好食哂!會再幫襯!