2021-10-02
我同朋友都好鍾意玩board game。咁啱今日我們兩人都放假,所以就相約早d出來食晚飯,就決定去一些樓上Cafe,貪佢有得玩board game之餘,又可以食晚餐。Nardo’s cafe 之前都聽過朋友食,話呢度食物唔錯,就決定book黎試下。接待我們的竟然是老闆娘,她十分熱情好客,主動問我們是否第一次上來,亦介紹一些招牌菜式。好像很少餐廳會有這樣的人情味,進來後的感覺都很窩心。我們分別點了一份晚市套餐和三客小食分享。套餐沙律作為一人沙律,份量都算多,沙律菜新鮮,粟米香甜。餐湯今日餐湯係蘑菇湯,蘑菇味道香濃,有一粒粒的蘑菇蓉的口感,味道香滑,很不錯!意式茄醬配肉腸拼肉丸意式茄醬帶有黑椒香氣,望落顏色較深,但並不會過咸。肉丸味道濃郁,有咬口,肉腸皮脆內軟,好食。墨西哥雞翼這款雞翼完全有墨西哥風味,墨西哥的香辣在口裏爆發,十分刺激。味道濃郁,醬汁濃稠,能包裹每一隻雞翼,雞翼有肉汁嫩滑。巨鋒提子梳打食完辣野就好想飲有氣飲品,巨鋒提子梳打就最啱,飲完感覺好清涼。芝士肉醬焗薯皇芝士肉醬味道濃郁,芝士有拉絲感覺,上面鋪滿超多肉醬,每一片薯角都能沾上醬汁,好好食。不過薯角好飽肚,而且份量都唔少,
我們分別點了一份晚市套餐和三客小食分享。
套餐沙律
作為一人沙律,份量都算多,沙律菜新鮮,粟米香甜。
餐湯
意式茄醬配肉腸拼肉丸
墨西哥雞翼
巨鋒提子梳打
芝士肉醬焗薯皇
芝士肉醬味道濃郁,芝士有拉絲感覺,上面鋪滿超多肉醬,每一片薯角都能沾上醬汁,好好食。不過薯角好飽肚,而且份量都唔少,一份足夠三人分享。
黑松露海蝦帶子意大利飯
黑松露香氣十足,帶子鮮甜,海蝦爽彈,整體味道不錯。意大利飯口感煙韌,每一粒飯都包裹着忌廉黑松露汁,好滿足!
Cappuccino
咖啡味道濃郁,不會太甜。
整體食物質素真係唔錯,而且亦都有唔少遊戲玩。本身仲想試佢嘅蛋糕,套餐加$18就有,但真係太飽所以食唔到。下次一定會過嚟試吓!