同表妹由細玩到大,湊著而家放緊暑假,又就黎生日,近近地帶佢去大埔既漁屋日本料理食放題。而家佢真係好鐘意食刺身,Round Round黎刺身都完全冇問題。不過我自己其實不太吃刺身,唯有主打熱食同壽司,表妹就主打刺身啦! 食物有多款選擇,寫上數量遞給店員,很快就可以吃!服務態度都很好,而且冇漏單情況發生~ 金菇肥牛卷雖然多油左少少,但係食落去都唔錯,金菇好爽甜! 見到日式餅卷個樣好似幾靚,所以點左個黎試下,下面係餅乾,上面放左沙律同蟹籽,一口放晒所有材料入個口度,呢個小食都幾好味,不過如果比我整既話,我會用蝦餅代替餅乾,好似大阪食個款咁,脆身感覺口感更佳。 網燒羊架燒得非常好,香味十足!仲有隔離既紫心蕃薯仔,好香甜,Encore左幾次添呀! 漁屋日本料理花之戀壽司真係大舊,三文魚比平時個D厚身~跟住一食左可以食埋中間D蟹籽,次次花之戀都係我既必點Item! 雲丹壽司即係卷物上面加吞拿魚同海膽,食落去我覺得吞拿魚既軟綿綿質感同味道都較為突出! 最後食甜品,有我每次去韓國都要食既蜜瓜雪條呀!雖然明明就係食日本野,但係又有韓國版雪條,真係唔知點解,不過是但啦,就當滿足下我啦!哈哈! 下次會為左魚

金菇肥牛卷雖然多油左少少,但係食落去都唔錯,金菇好爽甜!
最後食甜品,有我每次去韓國都要食既蜜瓜雪條呀!雖然明明就係食日本野,但係又有韓國版雪條,真係唔知點解,不過是但啦,就當滿足下我啦!哈哈! 下次會為左魚生刺身黎,更加會為左蜜瓜雪條!