经典传统中式糖水 🌸鸿辉记🌸,每到夜晚,出边一定会排长龙,佢哋最经典嘅有三宝,芝麻糊,合桃糊,杏仁糊😍😍,而家嘅市道都系成为$22咋,真系超抵食🤣🤣听闻佢哋嘅芝麻糊系新鲜磨制👍🏻👍🏻下次一定要再食为咗创新同吸引更多嘅食客,好多嘅糖水舖都会加入唔同嘅创意,有好多新式嘅食法,其中呢一款💚双圆藜麦紫米露 $32 :卖相都好特别,好似咖啡嘅拉花咁🤣,佢哋就用椰奶代替,而另外一样创新嘅就系佢哋嘅糖水里面会有🌸藜麦🌸,系有超高嘅营养价值,加上口感有特别,加入糖水就一流😋,除咗紫米外,仲有超烟靭嘅芋圆同地瓜圆😱😱,味道超夹,口感一流👍🏻👍🏻👍🏻💚姜茶汤圆芝麻味 $19 :另外就叫咗一碗中式嘅汤圆,粒粒都超大,第一啖芝麻馅已经流出,好似流心咁🤤🤤另外皮够烟靭,再配埋香浓嘅姜汤,够晒暖笠笠🥰,我觉得佢哋嘅姜味适中,有啲会过浓,变咗到好辣口,有啲又好淡,好似冇咩味咁🤷🏻‍♀️,但呢度嘅啱啱好,一碗有四大粒,价钱都非常亲民👏🏻👏🏻