2021-09-19
好耐無嚟將軍澳呢邊! 本身淨係諗住行下將軍澳嘅Donki 點知行完之後朋友就話想飲下嘢 於是就係OpenRice度search下附近有咩台式飲品店 就見到係海天晉匯度有開嘅花斑茶社🧋黃店梗係要去支持下啦~💛係Donki行過去都唔洗好耐時間 去到就吓咗一吓😧第一次見到花斑茶社係有位坐㗎🤩佢嘅裝修都好靚✨環境又好舒服 好啱朋友可以坐係度飲下嘢傾下偈✌🏻 入面有啲書係度 可以扮下文青打卡🤪見到烏龍鮮奶茶係佢哋嘅推薦menu就一於試下呢個 另外亦都加咗嗰芝士奶蓋 烏龍鮮奶茶🧋好好飲 不愧係佢哋嘅推薦之一 烏龍底嗰味好出 好適合一啲中意飲茶味濃少少嘅人 芝士奶蓋好creamy 打得好滑 又重芝士味嘅咸香味 份量都俾得好大方另外想讚下呢間店嘅員工都好nice~會根據我哋嗌嘅嘢飲suggest我哋可以加咩配料 令杯嘢飲更加好飲🤣