2025-07-14
本來想去『碌鈴』,點知排晒隊,結果變咗揾食,一出嚟見到呢間~麵鮮醬油房周月,又「米豬蓮」,又拉麵,為食嘅我~唔係好肚餓都要試吓。叫咗~辣味噌拉麵,同埋~和牛拉麵。另外加咗碟~紫菜,呢碟紫菜有啲特別,係要加埋落碗湯麵一齊食至過癮好味。和牛拉麵($143),價錢係有啲高,但由湯底,和牛,以至啲脆筍,都相當好水準,牛肉份量其實唔小,二塊大加二三塊小的,夠食有餘(總扺過上次二片雞肉),牛肉入口咬落去,牛嘅嫩度牛嘅油脂同牛味,雖然薄切,但到足以滿足到我,順帶一提,以前食日本拉麵都會經常有「筍」呢樣野,依家拉麵店真係小見咗好多。女友食呢個,辣味噌拉麵~入面燒果個日本黑豚肉,真心不錯,辣味噌湯夠味,唔夠辣,女友加埋啲辣椒粉~完滿。攞咗塊黑豚肉試,你哋睇吓幾有層次?!同埋都有相當厚度。紫菜幾得意,撈埋落麵食,真係又另一番口味。埋單三佰有找。回頭度~9/10真心好食,真係食得好開心,好耐未試過有咁嘅感覺,水準絶對對得住個價錢,期望佢哋保持水準之外,再多啲選擇!以上純粹個人食後分享,絶對沒有收受任何利益或優惠。對於本人所有嘅言辭,一律承擔所有責任。
叫咗~辣味噌拉麵,同埋~和牛拉麵。
回頭度~9/10