其實早在open rice 已經找到這間很多哈哈笑的小店, 但我跟男朋友經常到內地搵食, 唔想再o係香港食差不多的東東, 所以遲遲都未黎試食過, 今晚唔知o係邊度食好, 就揀左呢度享受我地既dinner了。兩個人叫左以下野食:1)炸地根: 口感幾得意, 似曾相識, 如果送酒就真係幾好。2)烤羊乳扇: 都有羊乳味, 唔會太過重(可能要就返港人味道), 在內地都曾經食過類似既野(羊奶制食物), 食落令我想起在川西吃過的藏餐,都算唔錯!3)炖羊肉(小) : 即清湯炖羊肉, 一點都唔"蘇",湯飲哂, 羊肉都幾"林", 不錯!!4)狀元過橋餌絲: 很大碗, 逐樣野返落去, 湯的確唔係味精湯, 幾好食。5)山珍牛肝菌: 呢味菜好有內地小炒feel, 食落去d 味道好似.... 都算ok!~6)蒸臭豆腐: 一d 都唔臭.... 不過味道幾特別, 同o係大陸食果d差唔多。兩個人一共食左hk$171, 我覺得貴左dd, 因為佢d 小食既份量實在太小喇..... 一碗米線食得飽人既要23蚊, 但果個炸地根少得要命, 卻要賣20蚊....好似有點兒那個, 不過在香港確實難得試到咁地道既中國菜。雖然好食, 但
兩個人叫左以下野食:

雖然好食, 但本著經常到內地自助遊的我, 在香港還是吃別的比較好了~