2005-07-09
我係6月26日晚上6點3左右去到....見有十幾人等緊,但又見到好多檯係冇人坐,而冇人坐d檯係足夠比當時等緊位o既人入座囉!!!!我去囉飛時叫緊9號飛, 而我就囉到24號飛,初頭以為d檯有人book左咪等一等囉, 到我見到佢地好慢好慢咁安排d人坐d吉檯時,就越等越唔對路,問個門口登記女仔(有笑容有禮貌,唔似和民d姐姐仔黑口黑面大支野),佢話唔接受booking,而d吉檯會陸續安排入座, ,唔係佢有禮貌, 我d火一定爆黎囉,之後仲竟然變左由"1" 個似男經理o既男人叫number+帶位,咁門口個女仔做乜呀?行黎行去d侍應又做乜呀?明明出面仲有2人檯又有bar位,但都要到7點先有位比我兩個人,仲要係帶左我去入面一個大房入面....喇,火又黎喇, 房入面竟然仲有好多位囉!!!!如果真係唔夠人手就唔比人入座, 完全唔係人客錯囉, 點解要罰我地企呀?白木屋安排咁多坐位就預左要多d人手,又或者訓練d侍應手腳快d,好明顯係白木屋管理唔好因為趕睇8點埸戲,叫左:牛油蒜蓉帶子~ 份量比和民多一粒, 但貴4蚊,d帶子同蒜蓉味道冇和民咁好韓國豬肉片窩~ d湯好橙色, 但又唔係好辣, d豆腐一睇d紋就知係百福
因為趕睇8點埸戲,叫左:
韓國豬肉片窩~ d湯好橙色, 但又唔係好辣, d豆腐一睇d紋就知係百福豆腐, 豬肉片幾多味道唔錯,但個爐係平時一般人用o既size,唔係麻布茶房/和民個d細size, 再加上某d菜色會另附上碗仔呀匙更呀, 攪到張檯冇位擺野
仲叫左個薄餅不過個時已經7點8,問waitress, 佢要我等多十分鐘,咁即係漏單啦,咁我咪埋單囉
最後結論:以我case黎睇,未必係侍應唔夠人手,我同意唔夠人手都可以比客人坐住先, 所以可能係廚房唔夠人煮野,驚d野出唔切就真!