2021-12-20
話說小妹有個朋友近排上車成功,係將軍澳南置業,勁叻叻豬,咁趁呢段時間有空,就順道去打擾一下人地XD,我朋友表示附近有間德國餐廳味道好唔錯,環境又幾好,所以都過去試下先。💋特色烤乳豬,一上枱見到隻乳豬勁吸引,好大隻下,我同朋友都差D食唔晒,佢做到皮脆肉嫩的效果,一切開就見到勁多肉汁係咁流出黎,可想而知佢幾JUICY,每咬一口佢塊皮都聽到從口腔中發出的脆聲,勁正,私心推薦配埋佢個蘋果蓉,解膩作用一流,正。💋特色雞翼,佢D雞翼勁大隻,數量又唔少,佢肉質都嫩滑,佢係新鮮炸起的關係,所以勁熱,佢層皮炸到勁脆身,又香口,味道適中,相信用黎佐酒應該都係一個唔錯的選擇。💋Peach Green Tea,食完雞翼飲返呢杯茶,侍應表示可以加奶蓋,但我朋友唔太岩,所以唔加,但就咁飲都唔錯,酸酸甜甜咁,解膩效果一流。