2022-09-08
👧🏻Wodafoodie in Mong Kok✨🌕月球燈下的浪漫Fusion西餐😍💓呢間天花板掛滿月球燈既餐廳係人氣打卡之選!親身去過 真係覺得d燈好靚好有情調🤩坐室內有浪漫月球燈 今次叫左幾款野食都好高質 有驚喜!最鍾意同推介佢地既signature cocktail 🍸😍✨ 🍕Peking Duck Pizza $128Pizza 黎黎去去都係海鮮 Parma ham 辣肉腸難得見到有北京填鴨揀!🍕皮夠薄 鴨肉用左鴨胸 醬汁用左甜麵醬 你會覺得真係好似食緊片皮鴨!😍😍上面仲鋪左層厚厚既芝士 加埋芝士既鹹香 味道簡直去到極致 好惹味好好食!🥰Total 6塊🍕 平時最多食2塊今次我食左一半🤭✨ 🍝Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop $148長通粉撈左明太子同磨菇 明太子味道唔算太濃郁 醬汁味道偏忌廉多d 但就係夠creamy長通粉掛曬汁好正😋帶子薄薄地 煎到燶邊 幾香口😝✨ 🐟Grilled Cod Fish Crackers $68日式居酒屋常見既佐酒小食😍鱈魚乾烤到好脆 每片都夠薄 點埋經典既蛋黃醬 好食到忍唔到口!
✨🌕月球燈下的浪漫Fusion西餐😍💓
呢間天花板掛滿月球燈既餐廳係人氣打卡之選!
親身去過 真係覺得d燈好靚好有情調🤩
坐室內有浪漫月球燈
今次叫左幾款野食都好高質 有驚喜!
✨ 🍕Peking Duck Pizza $128
Pizza 黎黎去去都係海鮮 Parma ham 辣肉腸
難得見到有北京填鴨揀!
🍕皮夠薄 鴨肉用左鴨胸 醬汁用左甜麵醬
但就係夠creamy長通粉掛曬汁好正😋
帶子薄薄地 煎到燶邊 幾香口😝
日式居酒屋常見既佐酒小食😍
鱈魚乾烤到好脆 每片都夠薄
點埋經典既蛋黃醬 好食到忍唔到口!
真係送酒一流🥰🥰
✨ 🦑Calamari with Honey Yuzu Sauce $72
魷魚圈即叫即炸 金黃酥脆🔥
點埋佢個蜜糖柚子醬 可減去份油膩感😋
✨ 🌕J. Moon $128
(Secret Apollo 11 Mission)
"I'll fly you to the moon"
大推介呢杯signature cocktail😍‼️‼️
店員會去到你面前打個波波放上杯酒到
同枱上面 或天花板既月球燈襯到絕😆打卡一流
記得佢黎到就準備定電話影相啦
因為個波波好易爆😝
味道甜甜地唔苦 易入口
對於我呢d好少飲酒既人都覺得好飲☺️👍🏻
✨ 🍸Phoenix $78
(Lemon Juice, Apple Juice, Soda with Cucumber Flavour)
呢杯mocktail檸檬味超突出 飲落好fresh
唔鍾意飲酒既 呢杯真心正!配小食一流☺️
亂咁叫 估唔到都好好飲好鍾意😍
今次好開心終於黎到呢間打卡餐廳
Overall 覺得野食好食 環境又靚 幾推介☺️
下次我要提早book 定室內位!🤣🤣
📍 J.moon (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖