2018-12-06
今日同女朋友食第x個月拍拖既飯😂上網搵左呢間荃灣呢間新餐廳。係到去望住外面已經好引人注目好吸引,係出面望佢既裝潢已經好特別同搶眼奪目,望落層次即刻唔同哂,比人感覺好grand 好高級入面既裝潢都不遑多讓,用灰白色既牆身,襯上柔和嘅燈光,配上一d小燈泡💡,加上有個好大既月球掛係餐廳中間,感覺好似置身係月球表面食燭光晚餐咁😂😂Dinner set 見佢主要有兩個,一個係m5和牛,另外係海鮮拼盤,兩個都好吸引,揀左我勁耐,兩個既內容都好好食咁,最後揀左m5和牛☺️要隔離海鮮拼盤都好正,下次都想試下蜜糖芥末醬甜甜地又唔會嗆喉功鼻,三文魚咬落幾新鮮,加上火箭菜沙律菜,成個幾match。而醬汁你可以就自己份量黎落,濃淡自己較黑松露蘑菇湯&甘荀湯黑松露和蘑菇味十分濃郁,入面亦有細細粒蘑菇蓉,甘荀湯味道亦十分不錯,而餐湯份量都幾夠,好快就飲哂蟹肉甘荀扁意粉扁意粉沾滿左醬汁,入口幾滑,意粉亦軟硬適中,配上蘆筍同蟹肉,成個口感幾豐富幾好食m5和牛眼扒😍呢個的確有返咁上下,外面煎得好香,加上香草牛油淋上去,入口非常嫩滑,7成熟都唔韌薯蓉應該有落牛油忌廉之類,滑口同比較膩,但整體都好好食,支持支持總體價錢同質素
黑松露蘑菇湯&甘荀湯
蟹肉甘荀扁意粉
m5和牛眼扒😍
總體價錢同質素都幾好,新餐廳要加油!用心做,一定會大把人黎食,首先我都會encall 先haha