2009-10-13 18 浏览
是咁的,上星期和女友到銅鑼灣搵食,特別到曾經在雜誌介紹過的大戶屋一試,8:30去到例牌要攞飛等位,不過只需等25分鐘就可以入坐了,餐牌有圖清楚易名,而差不多都是以定食為賣點,令我感覺有如重回涉谷的定食屋一樣。裝修簡潔舒適,只嚴坐位與坐位之間太近,所以進餐全程都係聽住鄰枱兩個女人不斷講是非,算是多一種娛樂吧!我點了一個雞肉沙律及自家製漢堡定食,因為一向喜愛漢堡,所以都好期待,沙律味道不過不失,而漢堡都是一貫用上日本燒汁煮,肉味一般,沒有驚喜,不過配菜如菇、紅蘿蔔、洋蔥等反而好好食,兩人埋單不過$200多,在銅鑼灣這個黃金地段算經濟了!所以如果臨近月尾,我都會再來的!哈哈第一次學人寫食評,如寫得不好請勿見怪
第一次學人寫食評,如寫得不好請勿見怪