2018-06-25
地址稱舖位在平台,左逛右逛原來係德福商場出面平台呢﹗而且洗手間不在食店內,要走出外面輪公廁非常不方便。環境又會嘈得那麼利害,困獸鬥非常應聲喎,刀叉碗碟的碰撞聲再加食客高談寬論,都幾難頂 ﹗不幸地還有個老婦為錢不停用英文喝罵個外藉老公,煩上加煩,依度您屋企咩?返屋企先嘈飽去啦!嚴重嘈音污染,影響情緒及食慾。泰式炒通菜,第一啖熱燙燙香口微辣,不過旱通有乾韌。再食就越來越咸,越凍個汁就更混濁,食到最後菜葉有股苦澀味呢。冬蔭功湯細,明爐上就要耐心等候滾起的一刻才能品嚐喇。終放滾起,殺呀!湯越熱越好味道,剛剛燙嘴最正。湯汁厚厚味香濃,茄膏味帶著酸辣可口開胃,沒有落椰奶?粒草菇又對住我邪笑喇!一啖塞您落口,夠爽又夠甜,一咬爆水﹗最差係蝦肉霉腍,無味道更加無鮮味。薏米冬瓜湯,清清的湯水,近乎沒有味道,欠肉味欠甜味,食完餐飯可以用黎漱口。去骨海南雞飯,消失的雞髀?去了那裡呀?用隻雞翼掩住切口位,師傅您留返自己嘆嗎?何解雞翼及雞膇還有骨呢?做得不夠徹底。只有雞胸雞背脊咬,肉質乾鞋。幸好搭上滑溜雞皮,醃得十分入味不油膩,濃郁甜美再滾上酸醋或辣汁加分不少。雞翼肥美,雞皮較厚,雞油較多,不過肉質比雞胸嫩滑。雞
只有雞胸雞背脊咬,肉質乾鞋。幸好搭上滑溜雞皮,醃得十分入味不油膩,濃郁甜美再滾上酸醋或辣汁加分不少。雞翼肥美,雞皮較厚,雞油較多,不過肉質比雞胸嫩滑。雞膇肉質及味道都在雞翼與雞胸之間,合格的。
斑蘭葉氣味芬芳還有陣陣雞油香,飯粒夠乾身不濕不爛,最敝半生熟趙到索索聲呢,意大利飯咩。
KK 明爐魚,靚女完全誤會晒喇,係明爐煮魚,不是鱸魚呢,最後上場的只係普通烏頭來的,那麼什麼是 KK 呢?點解唔用 gas 爐啊?
酒精啫喱個火好慢又唔平均,還不停熄滅,侍應姐姐嬸嬸們已不厭其煩幫忙再點著五六次喇,真係唔該晒。最後都係熄左,不過見個湯都夠熱,雖然未滾,算喇,我地照食。
夾大大舊背脊肉試試,不腥不嗅,沒有草青味,沒有泥土味,好﹗索埋酸辣湯更加可口。再來薄薄的魚肚肉,膠膠滑滑口感一流,魚味最鮮甜的部位,整體質素還可以。
泰式炒通菜
冬蔭功湯細