2019-09-13
呢間串燒就係燒賣皇后個頭附近,都好近大街!行過幾檔大牌檔就到餐牌靚靚 泰式味道呢間串燒店原來仲有賣海鮮粥套餐既,連埋串燒嗌幾抵粥底可以配兩款海鮮,蟹就加$60咁。我們一行二人食唔到咁多,朋友話嗌蝦花甲鮮甜喎,就信佢嗌左蝦同花甲嘞!另外仲有六串串燒嗌,我們揀左司華力腸、五花腩、雞全翼、燒蝦,粟米,另外仲叫左燒鱔雞皮茄子食鱔好好味呀皮燒到好脆肉又爽脆,正 好抵呀。雞皮脆卜卜 好薄;雞全翼唔金日本身諗住嗌雞中翼既但老闆話未醃好唔賣住對食物質素好認真五花腩燒到好香,油脂滲出佢既串燒已經落左孜然粉,唔夠味仲可以落枱面提供既辣粉呢味蒜香燒茄子🍆不得了,勁多蒜係上面,仲食到有少少芝士味道咸咸香香底部都唔會燒到塊皮燶哂黑哂咁,可以食埋重頭戲來了上枱嘩左一聲勁大兜!啲粥好熱辣辣!用左煲仔飯既煲過勁耐都仲保溫唔會灘到啲粥凍哂我地揀左花甲同蝦😆啲粥好好好綿呀!仲勁勁勁勁勁鮮甜😃 粥勁多料!有勁多花甲勁多蝦!目測有十幾廿隻,隻隻都好新鮮彈牙,熬出黎既蝦汁滲哂落啲粥到,加埋啲花甲好鮮甜,甜到不能置信煲邊落左啲芝麻油撈埋啲粥勁香勁滑,好味蝦有開邊,真係好多隻呀兩條友食極都仲有!花甲肉冇沙,唔細隻!仲要加左啲冬菇同
餐牌靚靚 泰式味道
呢間串燒店原來仲有賣海鮮粥套餐既,連埋串燒嗌幾抵
底部都唔會燒到塊皮燶哂黑哂咁,可以食埋
重頭戲來了
蝦有開邊,真係好多隻呀兩條友食極都仲有!花甲肉冇沙,唔細隻!仲要加左啲冬菇同馬蹄落粥到,更添鮮甜!一人食左四碗粥有多!真係超級抵
一定會番黎再食過啲粥嫁冬天黎食粥肯定勁正