2010-04-11
同honey兩人昨晚約10時多到達,已經準備好openrice優惠券,不過用不著,因為9:30pm特價$98/位,仲好...可以慳返剛坐下諗住叫湯底,聽到個壞消息,係個年輕侍應笑著說"有部份食物沒有了,幫兩位劃走先~"心想慘了,夜少少到就冇好o野食,點知又唔係,沒有的是羊肉粒,皇帝菜,芝士腸等等5,6款,都是我們不喜歡點的,哈哈免費湯底有3款,皮蛋莞茜湯底,粟米雪耳花旗参湯底,仲有1款唔記得,免費湯底係唔可以雙拼,如果免費湯底搭收費湯底,收費湯底係半價......結果左諗右諗選了粟米雪耳花旗参湯底,清清地又有新意,d食物吸收了参味都幾好味呀!有幾款小食可以叫,試了份三文魚刺身,$15有5片,薄薄的是魚腩位,都ok肥美~火鍋食物點了:特價$88條象拔x - 好味,鮮甜肥牛 - 手切的,比出面行貨略厚,有牛味不會韌,叫了2round黑柏葉 - 好爽,不過切幼條吃得不過癮花枝片 - ok鮮雞件 - ok炸響鈴 - honey至愛,叫了2round炸著仔片 - 其實呢樣冇乜特別,但係食落去令我諗起兒時在家自己整薯片食,所以食晒成碟稻庭烏冬 - 果然不是超市貨色,好煙韌,正!粟米 - 沒有點,在
火鍋食物點了:
特價$88條象拔x - 好味,鮮甜
黑柏葉 - 好爽,不過切幼條吃得不過癮
花枝片 - ok
鮮雞件 - ok
炸響鈴 - honey至愛,叫了2round
稻庭烏冬 - 果然不是超市貨色,好煙韌,正!
粟米 - 沒有點,在湯底入面,好甜
手打墨魚滑,墨魚丸,豬肉丸,雞肉丸 - 唔知點解全部都唔好食,質地係非常淋唔爽口,未食過唔爽的墨魚丸,好失望明明看到之前的食評話好食的,是否我們夜o左去食?!
水餃,雲吞,9菜餃 - 足料,好味,尤其是雲吞多蝦又爽,仲好食過粉麵店!
唐生菜,油麥菜 - 本來叫小唐菜,唔知點解上了唐生菜,照食吧~沒有沙幾乾淨,油麥菜都係
鮮腐竹 - ok
芝士包心丸 - 一般貨色
飲品叫了酸梅湯,ok...還有玉泉忌廉,夠凍!
原以為星期六晚會很多人要等位,又唔係bor~招呼都幾好幾快,不過有時要提侍應加o下湯,98元包湯底茶芥都算抵食,可以encore~