2023-07-28 21 浏览
行街見到一間新開嘅川菜!我同老公都中意食川菜,新開業仲有9折添!所以就揀咗呢間食晚餐😍 菜單都好多選擇,分開不同系列,有水煮、干鍋、涼拌等等。我地最後揀二人餐,份量睇落好豐富!有冷盤1款,小菜 1款,招牌菜一款(細份),自選干鍋 3 款餸,絲苗白飯2碗,黃金糍粑 4件。⭐️泡椒魚皮泡椒魚皮香脆可口,泡淑味道香辣。⭐️秋葵炒腩片秋葵炒腩片炒得啱啱好,腩肉鮮嫩多汁,秋葵保持啱啱好嘅脆口。⭐️招牌酸菜魚雖然係細份,但點解同出面一樣咁大碗!🤣 魚肉鮮嫩,酸菜酸辣適中,加上辣椒更加提味!⭐️自選干鍋我哋揀咗BB辣,孜然口味。配料就揀咗牛肉片、豬頸肉同即炸士豆片。孜然好香好吸引!牛肉片鮮嫩多汁,豬頸肉肥瘦適中,即炸士豆片更加炸得香脆。⭐️黃金糍粑黃金糍粑外脆內軟,甜度啱啱好,非常好味!⭐️好X大杯茶分別叫咗好X大杯凍奶茶同好X大杯檸檬茶!解渴一流!.📍川辣皇 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下9號舖

⭐️泡椒魚皮
泡椒魚皮香脆可口,泡淑味道香辣。

⭐️秋葵炒腩片
秋葵炒腩片炒得啱啱好,腩肉鮮嫩多汁,秋葵保持啱啱好嘅脆口。

⭐️招牌酸菜魚

⭐️自選干鍋

⭐️黃金糍粑
黃金糍粑外脆內軟,甜度啱啱好,非常好味!

⭐️好X大杯茶
分別叫咗好X大杯凍奶茶同好X大杯檸檬茶!解渴一流!
📍川辣皇
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下9號舖