2010-07-30 37 浏览
聽同事介紹係厚福街既大門橫丁 d烏冬ok~咁岩今日約左朋友仔出黎食飯~所以決定一試 ~ 可惜我地勁路痴~不停冒雨行錯路~~ 最後靠電話既 google maps搵到我地既終點站! 個陣應該差唔多 8點半, 一入就有位, 唔洗等~ 正!一坐低叫左個 hot item : 炒烏冬~ 朋友就叫左個豚肉沙o爹烏冬 (記性差d名好長呀)另外見到隔離木台食溏心蛋, 正 $8隻, 抵食!再叫左小食炸蠔同餃子~最先黎既係我既溏心蛋, 落 order時店員 double cfm係咪要一隻,因為叫烏冬時原來有半隻跟架~ 不過我個炒烏冬就無!真係好好食, 如果可以再凍 d就一流! 朋友仔個烏冬黎先, 佢唔食蛋所以俾埋我, 但唔知係咁岩定跟烏冬個 d蛋會熟d架之後就黎左炸蠔同餃子, 前者麻麻地, 隻味比較蠔屎味多,後者都一般, 不過不失咁啦! 最後我既炒烏冬終於都黎~ 我都係覺得麻麻地~ 可能食送得八爪魚,菜就大半碟, 但要讚下 d汁! 濃味得黎唔咸, 不過比較辣!會再黎既原因係想試下佢既手打烏冬 (有湯個隻)整頭黎講上菜快, 食物 ok~ 另外仲要讚下 d staff既服務, 加茶都幾密下, 落單時店員覆

聽同事介紹係厚福街既大門橫丁 d烏冬ok~
咁岩今日約左朋友仔出黎食飯~
所以決定一試 ~ 可惜我地勁路痴~不停冒雨行錯路~~

最後靠電話既 google maps搵到我地既終點站!

個陣應該差唔多 8點半, 一入就有位, 唔洗等~ 正!
另外見到隔離木台食溏心蛋, 正
$8隻, 抵食!
再叫左小食炸蠔同餃子~

因為叫烏冬時原來有半隻跟架~ 不過我個炒烏冬就無!
真係好好食, 如果可以再凍 d就一流!

之後就黎左炸蠔同餃子, 前者麻麻地, 隻味比較蠔屎味多,
後者都一般, 不過不失咁啦!

會再黎既原因係想試下佢既手打烏冬 (有湯個隻
整頭黎講上菜快, 食物 ok~

另外仲要讚下 d staff既服務, 加茶都幾密下,
落單時店員覆單時都好有禮貌同清楚 (有d餐廳好hea同一輪咀跟本聽唔明)
我地食完都傾左陣計, 原來出面已經有人等位, 但店員都無黑我地面&趕我地走~
我食野時唔小心彈左 d汁係件衫到, 後面有位類似經理既 staff聽到,
係我準備倒d熱茶係紙巾時, 就遞上左一包濕紙巾, 勁貼心 !!

離開時係門口既 recp. 亦好有笑容地講 byebye~~

其實服務好真係會令食客再番轉頭架 (當然食物質素都唔可以點差啦)
希望下次再番黎既時侯可以試到 d更好食既野
2010-07-29