2016-06-28 1972 浏览
再興嘅燒臘係嗰种,妳食完之後唔會覺得有幾驚喜,但係妳下次一諗住食燒臘嘅時候就會諗起再興,因為再興會卑人覺得燒臘就係咁樣嘅味!依家天口興,一般例湯都係西洋菜煲豬骨,下火、解膩,我都幾鐘意飲呢度嘅例湯,唔會全部都係味精味咯!燒臘飯嘅話,可以雙拼可以三拼都得,妳鐘意喇,我嘅三寶飯,白切雞,臘排骨,燒鴨,上面加咗D薑蔥,香噴噴吖,薑蔥撈飯我至鐘意喇!但係如果食完之後仲要返工或者見乜重要嘅人就要注意喇,係人都知,蔥雖然冇洋蔥同蒜咁重口味,但係威力都唔細加。白切雞肉滑,雞皮好清爽。燒鴨皮脆柔嫩,味道係三樣之中最好嘅,排骨就比較一般,不會每樣嘅分量真係唔少,鐘意食肉嘅都會幾滿足下喇!
2016-06-10