2019-04-30 29 浏览
每到放工嘅晚上,就係為食家族出動既時後了,一行4人,夜麻麻想食乜嘢,梗係黎小甜甜,因爲佢收得夠夜,啱晒我地夜放工嘅人士又想食餐辣野,我地每次都會食呢幾味。干扁四季豆: 炒得夠乾身,有豬肉碎,加埋橄欖菜,薑蓉一齊炒好香口,送飯一流原味焗蜆: 侍應一開個錫紙,香氣即刻飄出黎,加咗青辣椒,味道好鮮甜,但係間中有一兩隻會有沙,睇下你好唔好彩紅燒肉: 紅燒肉肥瘦相間,食落口一啲都唔覺油膩,大哥最愛,大讚好味!麻辣燙蠔煲(小辣): 有個火爐仔熱住,一路食都係熱辣辣真係好正,記住要盡快食晒啲好,因為一邊食一邊加熱,遲左食就太熟會過老,同下面嘅配料有青瓜,薯仔,白蘿蔔,建議可以留到最後先食,更加入味 ,系我既至愛。川味辣子雞(大辣): 每次必點菜式之一,雞肉細細粒連骨炸得好夠乾身,勁香口!腰果粒粒都卜卜趣,大家爭住食,送啤酒一流,馬騮仔既至愛。泡椒雞腳: 會食上癮嘅一道菜,佢嘅酸酸辣辣食完又想再食多隻,但係每次嘅辣度都唔同,可能唔同時期嘅辣椒,辣度會唔同蒜香炒土豆絲:蒜味勁濃郁,土豆絲夠爽口,之前有食過清炒土豆絲,大皇建議,今次試吓呢個蒜香,又有驚喜喎!黃酒煮豬手:雖然個樣唔太吸引,豬手炆得軟淋入味,
每到放工嘅晚上,就係為食家族出動既時後了

黃酒煮豬手:雖然個樣唔太吸引,豬手炆得軟淋入味,個汁甜甜地,仲有陣陣黃酒香味,撈飯一流,所以當日總共食咗兩碗飯

當日仲有叫咗三款燉湯,唔記得影相,餐牌上講佢嘅燉湯係用山泉水,當日飲咗茶樹菇燉龍骨,花旗參燉雞,杏汁豬肺,燉湯都幾大,一個夠兩個人飲。佢哋嘅燉湯數量有限好快賣晒,所以一坐低就會叫定,再慢慢諗叫其他野食

呢間簡直就係我地既飯堂!

2019-04-26
$250 (宵夜)