2019-05-09
而家香港地食放題已經好普遍,基本上一個地區已經有十幾二十間可以選擇,想搵到一個特別D,價錢又唔貴既,我會非常推展呢間。價錢都只係二百幾,但款式就多到起碼有過百款,仲要有幾多好特別既野食同飲品。飲品方面已經有多達3個雪櫃,起碼20款飲品,當中既飲品都唔係普通野,我最鐘意既有青提味,雪梨味,菠蘿味,仲有菠蘿酒,青提味同雪梨味係同一個牌子,飲到最尾會有好多果肉,因為唔識睇英文,所以唔小心拎左呢個菠蘿酒,不過估唔到咁好味,第一啖飲落去好重菠蘿味,之後慢慢有小小酒味,但對我呢種怕飲酒既人都覺得好味。跟住重頭戲黎啦,呢間最出名可以任食生八爪魚刺身!從來未去過韓國既我,睇電視成日見人介紹呢個生八爪魚刺身,估唔到第一次試既係香港,店員送黎個時都有提我地落麻油,我估只係味道問題,但男朋友就話可能怕吸住,落D麻油等佢吸唔實,放入口個下真係要好大勇氣,第一下俾佢吸住條唎既感覺,咬兩下已經唔會在吸,真係好特別。其他既食物都非常非常之多,有刺身有壽司,就連燉蛋上面都會有一粒海膽,非常特別,燉蛋滑到入口即溶,仲有小籠包,連打邊爐都有,真係太多太多款式啦。鐘意食甜品既你,千其唔好錯過,平時放題都只可以每人一個,呢到
想搵到一個特別D,價錢又唔貴既,我會非常推展呢間。
青提味同雪梨味係同一個牌子,飲到最尾會有好多果肉,
從來未去過韓國既我,睇電視成日見人介紹呢個生八爪魚刺身,
估唔到第一次試既係香港,店員送黎個時都有提我地落麻油,
呢到係任食!係任食!就連M字頭個個牌子,平時出面賣好貴既,而家都係任食!
仲有我最愛既開心果味雪糕,終於可以食返夠本啦。