2019-01-31
有一日行過佐敦見到倫哥喺佐敦道開咗一間新嘅分店 由於同屋企好近嘅關係所以就搵一日同妹妹去咗試啦呢間倫哥位於2樓 地方好大 好闊落 唔會坐到好迫一坐低基本上唔使叫任何嘢食 侍應就會自動送上頭盤頭盤係麻辣四季豆同埋麻辣雲耳 非常入味同開胃 淨係頭盤已經好好食啦好期待個雞煲呀雞煲黎之前 仲有刺身拼盤 帶子同甜蝦刺身好鮮甜呀 甜蝦連埋頭入面d蝦膏 好鬼正跟住仲有每人一隻鮑魚同埋花膠兩樣都煮得好入味 心機之作👍🏻嘩 雞煲未黎已經好極尚啦仲有個老火湯 一飲就知係好野 真材實料👍🏻講左咁耐 雞煲黎啦😍台面上面有張墊住餐具既紙會教你個雞煲點煮 但其實侍應服務都好好 每隔2分鐘就會過嚟幫你手炒雞煲 仲會話俾你聽幾時食得雞煲我哋揀咗中麻辣 雞肉質地非常嫰滑麻辣味好夠味 勁正 我地再encore左一次🙈食雞煲嘅時候同時會有一碟豬皮魷魚同牛柏葉一齊上 放埋落個雞煲度非常入味 極度推介食完雞煲之後就到火鍋嘅部份啦我哋揀咗個蕃茄粟米湯底呢個海鮮盤入邊嘅海鮮勁吸引尤其是個貴妃蚌 大隻得黎非常新鮮仲有隻蟹都係啖啖肉不得不提嘅係呢個牛頸脊 睇個樣已經流口水牛味非常之濃 食到停唔到口另外仲有炸魚皮同埋響鈴 送上枱嘅時候
呢間倫哥位於2樓 地方好大 好闊落 唔會坐到好迫
個串燒蝦同埋個肥牛金菇串 都好好食
最後仲有個甜品 黑糖涼粉
好好食 就算食到好飽都仲食得落😂
總括來講 倫哥真係好抵食又有質素
雞煲又好食 火鍋非常滿足 仲有好多種類既飲品都任飲 非常推介