2010-11-22
朋友生日, 請佢去2+2 dinner buffet 慶祝. 聽講平日都好多人, 所以我提前一星期就book定位. 6:15pm 去到, 因為朋友要遲少少, 所以我就坐住等. 期間waitor們都好有禮貌又好快幫我加水咁, 感覺幾好! 大約6:35pm 朋友黎到, 已經有好多客喇! 果然係平日都好full呢... 急不及待去攞野食!先試 魚生 - 只有幾款, 要咗三文魚/ 吞拿, 三文魚唔錯! 我friend 食咗3 round, 要求要3人份/4人份都真係畀到足架. 可能師傅見我friend 成日出現, 仲越切越大舊! 抵讚! 之後試其他冷盤: 蟹腳 - 好正! 鮮甜又好肉, 我同friend 加埋食咗成20隻都有! 而且補得幾快, 基本上都唔洗點等.生蠔 - 好多人攞! 師傅開都開唔切. 我食咗6隻! 不過就嫌細隻咗d, 同埋得一款, 冇得揀.螺 - 好大隻! 可惜唔太甜, 食咗兩隻唔想食.仲有其他好多sushi , 沙律, hams, 鴨胸 etc, 不過都係一般貨色. 到熱盤, 每位包送半邊燒龍蝦仔: 普通, 係用洋蔥汁, 冇乜龍蝦味話明網燒buffet, 講真唔覺特
之後試其他冷盤:
螺 - 好大隻! 可惜唔太甜, 食咗兩隻唔想食.
話明網燒buffet, 講真唔覺特別好食:
燒牛肉 - 幾肥吓, 見到好大舊肥膏, 同埋都幾鞋. 唔好食.
燒牛柳粒 - 呢個ok, 豈碼咬得郁, 都有少少juicy
燒牛仔骨 - 好食! 夠香口d牛肉味又夠甜. 推介!
其他仲有燒蝦, 燒粟米嗰d, 冇咩特別.
熱盤仲牛奶蒸蛋, 咖喱牛腩包, 羊肉 etc. 不過冇邊樣覺得好正囉.
食咗咁多開始飽飽地, 轉攻甜品. 款色都幾多, 賣相好好! 試咗朱古力cake, 日本cheese cake, 綠茶紅豆卷, 芒果pudding etc. 仲有朱古力噴泉玩! 最好食係... Haagen-Dazs! 仲有 Pappagallo 不過我個人就唔多鍾意.
基本上熱盤唔太出色, 食咗全晚我覺得最抵可以食回本的都係冷盤囉.
每位包一支汽水 / 啤酒, 另外仲有熱茶/啡自己serve.
呢晚用咗citibank, 有8折, 埋單$608 for 2. 我friend 食得好開心! 氣氛服務都好好, 佢話下次我再請客, 佢依然想黎番呢間再食過!