2019-04-12
我就應該係第一次去尼間KFC分店,因為好少去金鐘食野,不過有個食過尼間分店既朋友話尼間既質素係比其他分店好,所以就同朋友去左試下究竟係咪真係咁犀利。放工之後去食真係特別多人,由其是仲要係金鐘尼啲咁繁忙既地區,好彩都係排左一陣隊姐,唔洗等好耐佢仲出埋餐添,好快手。我自己就叫左個M5一人餐,係厚燒雞腿火腿包餐,包薯格、葡撻同野飲,咁當然仲有個厚燒雞腿火腿包啦。朋友就叫左個J2桶飯餐。我就慣左食左啲小食先再食正餐既,個葡撻真係勁新鮮,唔係平時整好用暖櫃暖住戈種熱,而係岩岩焗起,好脆口戈種感覺,又真係冇係其他分店試過尼個體驗。至於個薯格就都脆既,只係冇個葡撻咁香口同新鮮姐,沒有對比就沒有傷害!但個包就唔識形容啦,唔知係咪係我食小食戈段咁短既時間佢就凍左定點,係一啲都唔新鮮咁,然後入便啲食材都係唔靚既,菜又超黃,蕃茄又霉霉地咁。雖然話食快餐都唔係求咩高質素,但尼個包就真係差左啲。至於朋友個大桶蘑菇飯,佢話之前食戈陣,個飯底係珍珠米黎,不過可惜今次就down grade左變左普通米。希望係咁岩戈日係咁啦,而唔係真係轉晒做普通米做飯底。
M5厚燒雞腿火腿包餐
J2