2018-10-29
幫襯西日夢工房已經好多年,由最初走日式西餐廳路線到而家走美國風嘅日式放題。雖然裝修設計風格變咗,但食品質素始終如一!相比以前嘅西日夢工房,午市套餐已經改為放題。午市放題有兩款 - 壽司放題 $88,全餐放題 $148 …… 咁當然揀全餐啦!因為多嘢食好多㗎!同一般嘅放題一樣,有前菜、炸物、天婦羅、燒物、鍋物、壽司、刺身、拉麵、甜品、飲品。其實間間都交唔多,只係質素差異。先講飲品 - 竟然有日本嘅草莓牛奶,平日去日本超市賣$10/包,今日竟然任飲,抵!酒精飲品有日本罐裝水果酒,啤酒,睇得出响飲品方面比坊間用心食品方面,刺身新鮮爽口,炸物熱辣辣脆卜卜,蜆湯鮮甜味美,壽司即叫即做,一件一小口,可以試多幾件都得。麻辣豬腸好惹味,如果再辣少少就更完美喇!如果以上所有嘢都唔啱食,仲有火鍋配料俾你打邊爐。一班人各取所需,你有你放題,我有我火鍋!甜品方面,有芝士蛋糕、啫喱、豆腐花、韓國/日本雪條,義大利雪糕球,最估唔到放題竟然有即叫即做雪花冰!雪花冰入口即溶,甜度適中 $148(+10%)有齊咁多選擇,西日夢工房係我真心推介!
$148(+10%)有齊咁多選擇,西日夢工房係我真心推介!