2019-12-31 166 浏览
去将军澳探朋友,顺便在将军澳食晚餐,见到韩式店新麻蒲,就入嚟试吓啦,侍应会问你食烤肉还是点餐,前几日先食完烤肉,所以就咁点餐食算啦。依间餐厅座位好阔落,卡位好舒服,一般的韩式餐点都有,我叫咗最钟意食嘅韩式石头锅牛肉拌饭牛肉唔算多,但系颜色七彩,一上枱就要快啲捞匀,如果唔系好快痴底,热辣辣,饭都算松软,略嫌个酱汁唔够辣。再试下呢个韩式海鲜薄饼,材料都几丰富,鲜虾好大只,好多大葱,个酱汁几惹味,酸酸辣辣。仲有依个芝士年糕捞拉面,韩式拉面,烟烟银银,芝士不够多,但系芝士味好香好浓,口感好丰富。虽然冇嗌炸鸡,但系都要做返是啤酒,真系好叹。这间的口味很正宗,在韩国的分店也是no1 ,都值得一试

2019-12-25
用餐时段