2018-07-09
天仁茗茶咁出名都唔使咁多介紹。而且越嚟越受歡迎分店越來越多但係一直覺得天仁茗茶係好注重品質標準監控。來自台灣嘅茶飲多數都會係有一種良好責任心態喺度,嚴以律己好嚴謹。所以見質素一直有保證而且茶味真係唔錯。所以一直都有幫襯用心製作好茶的珍珠奶茶店!平時都係飲珍珠奶茶同奶綠多,好少少其他嘢飲。但係上次有人推介呢個香芋奶綠,雖然價錢就比珍珠奶茶貴啲,但係到試下,咁鍾意食珍珠嘅我當然要加珍珠啦!真係用香芋新鮮芋頭整出嚟打嘅所以要等少少時間。但係都值得!唔係同好似其他茶飲,好多都係用香芋粉整出嚟,一睇就知龍與鳳。真係有好多香芋粒粒,雖然我個人比較鍾意打好咗融合左喺茶底嘅新鮮香芋多過呢仲一粒粒嘅,係有口感同其實都新鮮。加埋清新嘅綠茶🍵感覺好舒服好清新好新鮮。加咗天仁獨有嘅茉莉蜂蜜味嘅珍珠一直都好鍾意呢種珍珠,係天仁獨有。比其他店舖普通珍珠煮出嚟更加吸引,有一種好清新怡人淡雅嘅風味。變咗更加豐富,本身芋頭已經有啲飽肚,加埋珍珠之後成杯嘢飲令你覺得好有份量好足夠。真係一般滿足晒所有願望!好滿足!買嘢飲就係想要呢種滿足感!天仁絕對做到。依家開咗好多新嘅珍珠奶茶店,進駐香港,閑閑哋一杯普通嘢飲都$30$40
而且越嚟越受歡迎分店越來越多
平時都係飲珍珠奶茶同奶綠多,好少少其他嘢飲。
真係用香芋新鮮芋頭整出嚟打嘅
所以要等少少時間。
但係都值得!
加埋清新嘅綠茶🍵感覺好舒服好清新好新鮮。
加咗天仁獨有嘅茉莉蜂蜜味嘅珍珠
買嘢飲就係想要呢種滿足感!天仁絕對做到。
依家開咗好多新嘅珍珠奶茶店,進駐香港,閑閑哋一杯普通嘢飲都$30$40。
喺天人呢間咁注重質素嘅鋪頭仲係維持$30以內,真係要欣賞佢價錢同質素能夠勝任!加油呀!