2022-09-25 18 浏览
有時候約朋友想搵個地方大家就腳都比較煩,今晚就大家就喜歡嘅口味,這裡就係大家都喜歡嘅泰式口味,一人點一樣,我就點了蝦膏豬肉碎炒飯,呢個飯用上了我喜歡嘅蝦膏去炒飯,啖啖米飯都有濃郁嘅蝦膏味道,基本喜歡濃味嘅我感覺十分吸引,而且飯中還有豬肉碎混雜在彈牙嘅炒飯內十分有口感!另一個就係泰脆炸豬手,呢個都係推介之作,豬手炸到外皮香脆,而且肉質較乾身,但十分入味,廚師已經起肉分件上枱,下次真係要點份大嘅size 先至夠食😘還有鐵板豬頸肉者芥蘭,用鐵板上,熱騰騰嘅馬拉盞氣味由鐵板上傳出來,上面嘅豬頸肉同芥蘭被鐵板嘅熱度繼續煮,所以入口時口感特別惹味!飲當然要整個泰式口味,鮮椰青食完一輪重口味,飲返個清涼冰凍嘅椰青水,真係十分滋潤!同朋友相聚,這裡真係一個唔錯嘅好地方!

同朋友相聚,這裡真係一個唔錯嘅好地方!