2017-11-23
今天二點約左個大客傾嘢,點知佢臨時有事甩我底,心情麻麻,打正旗號蛇下王,係中上環附近周圍逛,無目的嫁,想找間合眼緣既餐廳就坐底hea下,順便食個tea。一逛就成個鐘,又返翻來公司附近,見到里間新店,裝修幾新派又清雅,坐得都舒服,見又無物人咪入去hea下。一坐低我將份文件放係台面,就睇下餐牌,準備落單時就移開份文件,Oh my god! 份文件痴住係台面我差D爆炸,立即拿紙巾擦下,睇下D痴立立既嘢甩吾甩(應該係糖漿類),落單個女侍應有幫手去拿濕纸巾比我用,好彩一陣吾洗用,唯有返去print多份出來用,EQ低D都死先來雞絲紮肉河(可惜個湯吾夠熱,食面我怕湯底吾熱,扣分),雞肉都算嫩,紮肉中間有軟骨,口感吾錯,湯底都算清甜,加杯菠蘿冰,好淡無物味,加碟酸辣鳳爪(漏左單我再加的),少少酸無辣味编甜,個汁我麻麻地,重點係雞腳好凍(牙鲛軟)我老人家點食ahok係比個環境
ok係比個環境