餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

2019-12-23 3501 浏览
長輩每逢生日都會想食北京樓,所以近年幾乎每年都會食一次。由於我對呢間中菜興趣不大,所以無乜影相。基本上每道菜分量都偏少,但最不能接受係佢個招牌菜北京填鴨,鴨肉都ok, 但d餅皮係凍既。同個侍應講,佢講左句幫我地叮下佢😟拎返番黎話換左d熱既,但其實都係凍同好油。炒年糕,有點薄。食哂所有野東坡肉都未出現,之後cancel左,加左炒年糕同炒拉麵。另外明顯人手不足,叫好耐都無人黎;落錯單,叫左改都上錯。環境方面,八點鐘熄哂燈等食客可以欣賞到海旁既幻彩詠香江。結束後無耐播「男兒當自強」音樂,我諗呢d比較適合或吸引遊客吧。結論係大家都話無下次

炒年糕,有點薄。

結論係大家都話無下次

2019-12-20