2010-04-26 75 浏览
今日同媽咪出街預祝母親節, 決定去正記食~點知卻換來失望的一餐......我地叫咗5樣餸, 冇一樣係可以稱得上好味 1) 鹵水鵝拼墨魚: d鵝勁肥, 勁少肉, 而且d肉唔似鵝肉的質地, 似鴨肉多d2) 燒汁焗牛仔柳: 根本就係中式牛柳, 改咗個名魚目混珠, 可惡呀!!!!!3) 咖哩什菜煲: 呢個應該叫做葡汁椰菜煲, 首先個汁並唔係咖哩汁, 係葡汁, 最離譜ge係入個煲都係椰菜, 得o個幾條青椒同2棵西蘭花就叫什菜煲!!!!!!4) 啫啫雞煲: d雞肉勁"鞋", 仲要唔知點解有半煲都係豬膶, 我而家叫雞煲, 唔係叫豬膶煲呀5)芝士海蝦焗伊麵: 個伊麵根本都冇焗過, 只係淋d芝士汁上面呢一餐係我食咁多次大排檔最難食的一次, 冇下次呀!!!!!!
今日同媽咪出街預祝母親節, 決定去正記食~
點知卻換來失望的一餐......

我地叫咗5樣餸, 冇一樣係可以稱得上好味

2010-04-25