2019-04-14 144 浏览
之前睇Facebook, 講到好吸引。因為我係韓國食過活章魚,勁好食,係Facebook 見到話全港首間活章魚,唸住回味下韓國既味道。之前book左位,當日下午有人打黎reconfirm. 但完全聽唔到佢講咩,快到呢,要問多次先知,佢講咩。我地一行三人去食,book左6點,5點50分上去等,點知未開門,同時已經有5個人等緊。 之後就越黎越多人,等果個位勁細,個個一出lift 見到咁多人都落返走,果個咁既空間,塞滿人,又焗,又熱,仲要過左6點都唔開門..要等到1810先入得,真係慘過返工迫地鐵。開門就帶我地入坐。我襯入坐時未有人就去洗手間,但洗手間勁跣,差d跣到。之後返埋位,朋友已經用QR code 落左單,其實呢個設計唔錯,但想講,一張枱只可以用一個手機用到QR落單,同行朋友唔可以同時間一齊睇有咩食..同埋我地坐果個位收得好差,連電話都收唔到.仲叫人點QR落單..😅😅坐位勁窄,如果兩個人食放題,甘本放唔哂d野..因為我地3個人坐4人位就好dd。但位與位既太窄,基本上要等人出左先入得。因為我有幾次出去拎野飲,同雪糕,有個男職員勁同我後面張枱吹水,我一直等佢出黎我先入到..感到勁無奈。好講
之前睇Facebook, 講到好吸引。
唸住回味下韓國既味道。
之前book左位,當日下午有人打黎reconfirm.
但完全聽唔到佢講咩,快到呢,要問多次先知,佢講咩。

好講左咁耐,講下食物。
主打活章魚:
係好新鮮,但完全冇味,碟章魚有d灰黑色既水...仲要得幾粒芝麻,勁失敗。完全唔係韓國果種用麻油醬油簡單做出既味道....仲要用韓式筷子夾活章魚,甘本冇辦法食到。最後用燒菠蘿囉竹籤吉住食先食到。
因為我地就坐係果個活章魚既魚缸後面,真心好嘔心,魚缸既水係黑色既。老實講,韓國廣藏市場既都乾淨過佢。
醬油蝦:非常難食,勁腥,未食過咁腥既蝦。

其他食物冇評論可言,因為大部份係即食野,完全唔洗調味,所以唔值得去食。
唯一讚下係雪糕多選擇,但...由於成日有個男職塞住個通道,甘本唔想再行出去拎雪糕。

總結:完全唔值得推薦,