2017-08-21
從來未寫過食評, 但哩餐真係食得好冇引, 見到用我至愛既龍蝦做主題, 又有麵包蟹, 先至會揀哩間試下, 點知中晒伏 =.="我準時6點25分到餐廳, 一望自助餐食物區, 好細, 諗住如果好味都唔緊要. 安排入坐, 我坐得好近餐區, 望得好清楚.6點半開始拎野食, 第一時間攞麵包蟹, 我拎左各一件半邊蟹身有膏, 半邊腳, 拎左幾條長腳蟹腳, 就返位食.食完想再拎麵包蟹, 但冇refill, 食其他熟食, 選擇真係好少, 重點係唔好味, 所有肉類都好乾身, 而且味道好淡, 佢個龍蝦伊麵D蝦仲乾過雞胸肉.龍蝦"口者"喱係得日本冷麵汁既味, 龍蝦pizza得青椒味, 基本除左本身送既每人半邊龍蝦係有龍蝦味, 其他所謂既龍蝦料理係冇味既好喇, 想食多件麵包蟹, 但等到8點都仲未有refill過, 由一坐底只得開波個轉係有, 之後都冇refill喇, 哩點好離譜囉另外長腳蟹腳8點等到8點半都冇見refill喇仲有個個龍蝦芝士燴飯, 本身個飯食落中間生生地都唔食第二轉, 點知見整飯個個裝好一碗碗俾人攞的, 有個唔知經理定咩人, 見到叫佢裝少D, 明明裝好一碗碗都要拎番走D飯, 哩個動作勁少家, 本身
另外長腳蟹腳8點等到8點半都冇見refill喇
仲有個個龍蝦芝士燴飯, 本身個飯食落中間生生地都唔食第二轉, 點知見整飯個個裝好一碗碗俾人攞的, 有個唔知經理定咩人, 見到叫佢裝少D, 明明裝好一碗碗都要拎番走D飯, 哩個動作勁少家, 本身個場已經少野食, 連粒飯都要慳, 唔俾咁多D 客食, 真係睇到O左咀.
至於甜品, 我竟然一粒都攞唔落手, 款式仲衰過食放題, 至於味道, 連我熱愛食甜品既男友都話唔好味, 冇再拎第二次.
成個自助餐係得長腳蟹同雪糕正常.
真係有史以來第一次, 冇乜要求既我都接受唔到哩餐, 出面唱K自助餐都好食過佢.
未試過食自助餐兩個鐘未夠就走. 仲要唔飽 =.="