2021-10-10
Hungry Dino 登陸左中環都有好幾個月,但一路都仲係好難book位(除非book late lunch/ early dinner 時段吧)咁岩有日我哋兩個都可以早收工,於是就book咗6pm,食飯前一晚收到SMS再confirm Booking,仲話淨係會hold 枱hold 5分鐘,搞到我哋兩個都唔敢遲到!由於嗰日係閒日六點,所以連埋我哋得兩枱客。嚟到梗係要食最出名嘅腐皮壽司啦,一件最平$38 ,由於唔知佢份量大唔大,同埋六點食晚餐實在係太早了,我哋唔太餓,所以就咁嗌左五件試吓先,另外再叫多個炸雞,諗住如果唔夠先再嗌壽司或者嗌主菜/甜品。雖然只係得我哋兩枱客。但係出菜都幾慢,可能用心製作掛。賣相的確幾吸引,係會令人想影相打卡嗰隻,但係食落去就。。唔可以話難食,但係我哋覺得唔係太夾,始終腐皮壽司係有啲甜味,上面再加啲咸味嘅餸好似好怪咁。反而個炸雞又幾有驚喜,新鮮即叫即炸,一啲都冇油膩感,值得推薦!但係由於落啲腐皮壽司真係麻麻哋,所以我哋寧願轉場食其他餐廳,急急腳買單就算了。