2015-07-08 1611 浏览
突如其来的即兴,告知友人与男友很想吃南瓜焗饭同素食,于是谂起缘来素食喇大约7:00左右,都未见多人等了5-10分钟左右就好快安排入座一坐低紧系点 我最想食既芝士南瓜焗饭(个名系咁上下啦🙊我忘了)南瓜肉好甜 好林 我好钟意总系令我每个月都突然想要食(因为太「漏」喇,朋友们唔太好南瓜同素食,我1个人又食唔晒,所以最多只能每月食1次)😭😭😭仲叫左炸大肠、芋头鱼、$1拼盆、片皮鸭等等炸大肠有菠萝伴碟 可能炸得唔太脆 味道唔太真实 所以炸大肠还有进步空间🙆芋头鱼外皮很脆 黎到时热辣辣 口感唔差 不过呢碟野系差唔多最后先黎到 所以我地3个人食唔晒(唔建议同时间叫南瓜焗饭&芋头鱼,人少一定食唔晒)$1拼盆 我觉得$1既野又唔可以要求太多 佢只系唔系太够汁啰🙈不得不提 呢个北京片皮鸭好脆 好正可能全靠脆同个包仲有青瓜&酱汁所以好神似 总之一句讲晒 我好钟意啦😋晚饭时间 楼面姐姐话今日有糖水 要唔要 话系送既为食既我紧系问问 系咩糖水先啦 一听到系南瓜就几饱都要试 朋友们唔食南瓜 得我一个话要 个南瓜西米露真系正 又唔算太甜 又有南瓜香 食完好想再食 但免费既野唔敢再问人拎😂😂 朋友a & b又话唔要人

大约7:00左右,都未见多人

好脆 好正
可能全靠脆同个包仲有青瓜&酱汁
所以好神似 总之一句讲晒 我好钟意啦😋

晚饭时间 楼面姐姐话今日有糖水 要唔要 话系送既
个南瓜西米露真系正 又唔算太甜 又有南瓜香 食完好想再食 但免费既野唔敢再问人拎😂😂 朋友a & b又话唔要人送 如果唔系 我一个人可以食3碗西米露喇
南瓜西米露 (free)

总结 , 点解南瓜焗饭可以令我食完仲想再食架😂😂😂
2015-04-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
南瓜焗饭
北京片皮鸭
南瓜西米露 (free)
  • 南瓜黑松露焗饭