2017-06-12 35 浏览
喺天后相約朋友食飯,從佢口中得知原來呢間花子舍係一間食西餐嘅,好受外國人歡迎,睇過menu,款式亦都好齊全下,一於試下啦。 點了小食蜜汁雞翼$45,蜜糖雞翼除返每隻大約十一蚊,係一個唔錯嘅價錢。蜜糖味並唔重,但係雞肉鮮嫩多汁,那個質感十分好吃。 而小食方面我哋亦都點了炸魚薯條$85, 呢間薯條都幾好食,外表炸得香脆金黃色的,十分吸引人食。我會慣常點上茄汁進食,不過講到尾最吸引都係嗰塊炸魚分量非常之巨大,兩個人食好抵。而且外皮炸得香脆,內裡的魚肉十分嫩滑,而且不太粉感,推介推介。 加拿大黑豬鞍架$185,賣相唔錯,一切落去,發覺肉汁有好多, 食落去口感罕有地彈牙,而且肉質比較淋身,口感超正的說!調味方面就比較淡, 突顯出原本豬肉嘅越有風味,保留得很好。 雜果賓治$52 不能跟餐,所以要散叫。果味非常重,同時唔會太甜,算係唔錯嘅雜果賓治,同埋好大杯特飲。