2022-07-14
最先比我吸引係餐廳外牆上的每幅油畫,原來係邀請藝術家們一筆一筆畫上去,獨一無二!早上係一間帶比大家寧靜舒適的cafe,搖身一變,晚上係一間比大家放鬆心情的酒吧,呢間小店非同小可!用最上等的食材,以最天然的煮法,希望保留食物的原汁原味,係呢間餐廳的理念。今次試左頂級牛肉漢堡定食~太陽蛋一切,即達流心效果,牛肉味又香又濃!最鐘意麻醬撈鳥冬!估唔到仲有關東煮🍢所有配搭都好岩我心意。💕朋友試咗餃子定食,佢話每粒都好飽滿,而且係煎餃子,個邊好香脆~有8隻咁多添!配左啲酸菜,仲好食!餐飲方面叫咗最受歡迎嘅月亮與六便士,香濃咖啡倒入後,小奶球會慢慢溶化,此時就可以品嘗到多層次的變化,espresso的剛烈、朱古力的香甜、Earl grey 的風味、鮮奶咖啡的香醇等等⋯而另一杯就叫咗花落,係融合咗櫻花同荔枝嘅mocktail,荔枝嘅香甜味十分突出,亦有淡淡的櫻花香味散發而出。杯中沉底嘅粉紅色就好似櫻花散落係地面上,非常有意思。