曲奇朱古力蜜糖吐司 ($74)評分:7.5/10.世貿都開咗間 Teawood, 比起一般嘅 teawood 少人啲,唔晒點等位就有得入。計番第一次食茶木多士嘅時侯應該係2012年年尾。之後好似都真係冇再入茶木食過 Honey toast 😅 因為覺得都無咩特別而且食到最後淨係得個滯字 🙈 但系原來宜家嘅蜜糖磚塊無論係外面定入面啲粒粒多士嘅 size 同數量都已經同以前第一代風摩全港時期嘅有好大分別。🤗 宜家嘅細份咗好多 (正常化咗😂) 已經唔會再有四個人食都食唔晒嘅問題。不過精緻度不減,依然係咁吸睛同 photogenic 😎 多士一樣烤得香脆😍 其實細份咗相對更容易烤得均勻添 😁 雪糕球勉強可以點晒全份 toast。如果係佢地換咗 Menu 之後就冇再食過佢地啲 toast 嘅話,都可以考慮搵日下午茶舊地重遊嘅,同回憶中嘅多士比較吓都好,又可以懷緬吓以前嚇人嘅大細對比下午茶 Menu 嘅食物都好吸引,好多肉燥主題嘅美食 😍😍 望落都好唔錯喔
曲奇朱古力蜜糖吐司 ($74)
評分:7.5/10.

曲奇朱古力蜜糖吐司

曲奇朱古力蜜糖吐司