2019-02-21
都有一段時期沒到R&C ,昨日中午突然掛住杯得意咖啡,特意帶埋朋友去食個晏。 去到門口,入面冇人, 看看有lunch menu, 都係大路意粉, 大約一百,唔多考慮就入去了點了兩個最普通的意粉, 一個茄汁三文魚, 一個白汁蘑菇,來到我都驚訝,份量少過茶餐廳的下午茶,兩都意粉都一樣少,留意返,意少並非貴價餸,茄汁那個有幾片煙三文魚, 白汁那個就這麼幾條蘑菇,真係homemade野, 真係似屋但是旦整既,咁樣你收$115 $105一個意粉,冇餐湯,野飲要加幾十蚊。 怪碼得lunch 由我開始食到走,一個客都冇。最後我覺得不再值得在此消費,我連本身入黎想飲既咖啡都帶叫, 就這樣百幾蚊食左幾啖冇乜餸既意粉就走商人呀, 你既良心呢銅鑼灣大把餐廳大把cafe, 高級同靚都有,百幾至幾百既價位都可以接受,但都要值以後唔會再去
商人呀, 你既良心呢
以後唔會再去