2024-07-30
泰國嘢就成日都食,最近發現咗屋企附近都有一間泰國菜餐廳,入邊嘅種類都好多,而且個名都好得意,叫「曼谷車站」。估唔到唔使去泰國,都可以去到曼谷車站😹。入邊座位好多,而且全部都係卡位咁嘅設計,坐得好舒服,重點係張枱好大好多位🙂↕️。炸蝦餅 $68炸蝦餅啱啱新鮮炸蠔,熱辣辣咁,配埋酸甜醬非常之開胃。冬蔭公(細)$75食泰國嘢又點少得冬陰功湯,今次就試咗佢細嘅冬陰功湯,入邊材料非常豐富,而且味道都好地道。冬蔭功炒飯 $69除咗冬陰功湯之外,我另外都叫咗冬陰功炒飯,可想言之外係幾咁鍾意冬陰功,而佢呢個炒飯都非常之入味,每一啖都好似飲緊冬陰功湯咁。雞 黃咖哩 $65泰國嘢另一樣一定要食嘅就一定係佢嘅咖喱,因為同行有人唔食得辣,所以今次就叫咗黃咖喱,佢嘅雞肉好嫩滑,而且咖喱味十足。薄餅 $32蒜茸包 $32叫咖喱一定要配薄餅同蒜蓉包,而佢哋呢度嘅薄餅同蒜蓉包包都好香脆,好有驚喜。酸辣鳳爪沙律 $59因為天氣好熱,所以點都要食啲清涼嘅食物,今次就食咗佢嘅沙律,鳳爪酸酸辣辣咁非常開胃,而且份量都好多。
炸蝦餅 $68
炸蝦餅啱啱新鮮炸蠔,熱辣辣咁,配埋酸甜醬非常之開胃。
冬蔭公(細)$75
冬蔭功炒飯 $69