2017-02-16
今日成班女人去嘆lung廚,因為有bb又多人,一早book定位。去到俾咗張近窗枱我哋,原本個view就冇得頂,可惜日上三竿,曬正個左邊面😎仲要熱到我諗有三十度🤒即刻問人可唔可以調位,但係個waitress話full晒,都冇辦法啦⋯⋯好彩食到一半終於🌞太陽伯伯返咗屋企🤠3 courses lunch非常好味,選擇多到唔識揀,甜品佢地仲推介strawberry tart,果然係正!服務都非常好,大部分職員都係外藉人士,反而有個香港男侍應就冇咁醒目。樣樣都好,真係差在個落地玻璃,夜晚去就梗係浪漫靚景啦,但中午係咪應該考慮裝返個簾遮下個太陽呢?冇搽防曬真係會曬燶㗎喎⋯⋯而且我book果陣已經講明有bb,細心的話其實就唔應該俾張咁曬嘅枱我啦⋯⋯朋友講開,都話其實香港好多餐廳都好唔baby friendly,我知香港人確實唔係太鍾意fine dining有細路仔喺度,但係都應該諗多少少方便不同嘅客人啦。
Yellowfin tuna tartare
Braised beef cheek