睇完丫so的節目,介紹懷石料理,靚成咁,咁大個人又未見識過,不過我地打工仔,邊到冇啦啦有假可以去玩,飛一轉去日本呢?特意搵左呢一間主打懷石料理加teppanyaki的日本餐廳,望梅止渴一下。是日叫了一個lunch set,主菜是雪魚及大蝦,食物的質素不在話,新鮮鮮味。懷石料理講求精致,無論餐具還是食物的擺放都要求很高(from 維基),幸好呢到亦不負所望,用上的餐具都美輪美奐,顏色都襯托過一番。無他,我相信因為大廚是日本人的關係,要求特別高,坐bar枱的我亦看得出大廚對食材的專業認真,,對於這一種的服務態度,香港很多的日式餐廳真的要多多學習對於這一餐$2xx的午餐,是非常滿意的,推薦給大家,有機會要試一試。