回港嘅親友,每次必到旺角花園街,事實太子附近買野食野就腳又集中, 而且選擇又多。今次我就帶咗佢哋去彌敦道726號,吉列牛忌廉烏冬專門店食lunch , 上到17樓,開揚城市景,天然光線特別精神🤩🤩🤩就是點了主打吉列牛及忌廉烏冬二人套餐,精緻韓式小石煱,明火奉上,令人期待的感覺😋😋😋吉列牛定食套餐,有芝麻小蕃茄,豆腐,味噌湯,輭綿白飯🍚,同時奉上,的確賞心悅目嫩滑牛肉預先被脆脆吉列炸過,內涵要幾熟完全由你話事,唔熟唔食又得,半生熟都得,美味嘅lunch set加入DIY 完素,吃得特別有趣🤩🤩🤩忌廉烏冬🥢可選擇牛肉或雞肉,朋友第一次見,好奇得以為是甜品,疏乎厘之類。我們用筷子輕輕打轉,雪白嘅忌廉下慢慢的滲透出咖喱的香氣,滑嘟嘟嘅烏冬再加上泡泡鮮忌廉,完全不費氣力,啖啖烏冬就溜進肚子裡👍👍👍,味道當然是超級好吃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最愛天然光,高高在上,喝着少甜嘅蜂蜜紅棗茶,柚子蜜,暖在心頭,寫意又輕鬆😘