餐厅: 樂湯雞麵館 (登龍街)
资讯:

2024-04-24 8 浏览
呢几日都落雨,天气凉凉地。最岩食D暖笠笠既野,所以简左鸡汤翅。砂锅花胶鸡汤翅呢款应该系招牌,砂锅上台时超级热辣辣,劲多烟,觉得冬天食一定仲正。今次我配米线食~ 入面有鸡件,有花胶。花胶扒好大块,好足料。鸡件肉质几好,唔会有雪藏味。汤头浓郁,入口鲜甜,同米线食都好夹。砂锅鸡汤翅朋友叫左呢款配粉丝,材料大同小异,配粉丝索晒汁,一样好食。唔觉唔觉都饮晒D汤! 食完个胃都好暖。凉拌海蜇手撕鸡呢个有惊喜,好开胃既一个冷盘。唔食辣既朋友都岩晒,会越食越上瘾,海蜇口感十分清爽。云腿浸娃娃菜份量都几多,菜都吸晒汤汁,唔会太咸,感觉好健康。最后加2杯冻豆腐,唔会太甜,完美!

砂锅花胶鸡汤翅

砂锅鸡汤翅

凉拌海蜇手撕鸡

云腿浸娃娃菜
份量都几多,菜都吸晒汤汁,唔会太咸,感觉好健康。

最后加2杯冻豆腐,唔会太甜,完美!