2022-05-04
Follow🐷 @chuchu_hkfoodietag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️需要你的支持喔🥺🙆🏻♀🐷💬每一篇食評都好認真打架—————————————————————📍 Wildfire Pizzabar 🐷同🐷仔嗰日去左山頂100分景嘅餐廳到慶祝,雖然唔係啲乜嘢 fine dining 嘅餐廳,但個維港夜景真係一流!呢間餐廳有好多窗口位,隔離係全場最靚最啱影相嘅位!講真食物就真係好一般,但個景真係好靚💯所以如果再黎都係為景!🐷好想飲酒,不過🐷仔要揸車所以就一齊唔飲啦!—————————————————————❣️ SET DINNER $288Soup & Salad 🍄 Cream of Mushroom 蘑菇湯Ok la,唔夠濃🥗 Smoked Salmon Cangar Salad 煙三文魚沙律得一塊煙三文魚,本來廚房卷左個玫瑰花,但上枱冧左…..🥩 U.S. Angus Beet Sirloin (10oz) 美國安格斯西冷+$38加左$38,但成塊野好似落左鬆肉粉咁,成塊都係中式牛柳咁,又多肥同埋多筋,no good 🍮 Daily Dessert 焦糖燉蛋 +$
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
📍 Wildfire Pizzabar
❣️ SET DINNER $288
Soup & Salad
🍄 Cream of Mushroom 蘑菇湯
Ok la,唔夠濃
得一塊煙三文魚,本來廚房卷左個玫瑰花,但上枱冧左…..
🍮 Daily Dessert 焦糖燉蛋 +$28
講起呢個就激氣,明明我打咗黎話要畫碟點知最後冇左件事😀之後都廢事問佢了….個焦糖燉蛋好甜,不過都creamy嘅
❣️ Mad for Cheese 芝士狂人8吋 $128
有mozzarella. pecorino. gorgonzola .mascarpone . fresh rosemary,係薄批黎,好cheese,ok la冇話好好食
❣️ Buffalo Wing 水牛城雞翼(四隻)+$38
呢個係最好食,雞翼炸到皮脆肉嫩,夠味,辣辣哋唔錯,佢配blue cheese dressing同Tabasco,兩個都好夾
不專業評分
👅好味指數:2/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:5/5 for景
—————————————————————
🏡地址: Wildfire Pizzabar (凌霄閣) (山頂)
山頂山頂道128號凌霄閣1樓2號舖
#chuchu食在山頂
#chuchu食西餐
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店