2009-01-29
呢個初三我去左幾年都無去既海洋公園,難得有假期當然玩盡佢,不過亦都無估到海洋公園會咁鬼迫﹗由出發到金鐘搭車、買飛、入閘、上電梯、每一個地方,包括廁所,全部都係自由行朋友﹗上天下地左耳右耳都是普通話﹗迫死人了﹗一到埗都成點喇﹗當然係醫左肚餓先啦,為左吃得舒服點不用迫我地去左全海洋公園最貴既Terra Cafe食lunch,點左呢個恭喜發財套餐﹗橫財就手,幾好意頭﹗一個餐兩份食,一向不吃豬手的我也覺得件豬手真的不錯,皮脆肉嫩,配以薯仔同埋酸菜﹗工友話豬手不太鹹,俾起好多老尖食德國豬手的地方也要味道好呢﹗百幾蚊個餐仲包杯Hoegaarden添,有酒飲有景睇真係一樂也啊。呢間野個環境真係一流,對住成個海景仲有機動遊戲景,入得0黎呢度食飯就預左貴架喇,不過味道唔錯而環境亦好的,值門票價﹗帶你看風景:http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=13121
橫財就手,幾好意頭﹗
帶你看風景: