餐厅: 炊公館
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2016-04-20 3786 浏览
朋友試過這裡的午餐後建議試他們的晚餐!  入內除了景觀外, 全部不入流!!!  各自點選了套餐上的菜式.  很快菜開始來了, 頭盤選了生蠔沒特別, 賣相超普通, 大興都可能會擺的好過佢.  二道來個龍蝦湯, 服務員唔會問人要唔要 black pepper, 要叫先比我, 跟住問朋友 "要唔要?" (以一間看似走高級路線的餐廳, 呢D對答點見得人), 味道得個鹹字沒有龍蝦味, 差過麥記之前出過那款.  之後主菜 (以為係), 選了美國安格斯牛柳配 goose liver, 牛味道欠奉, 似魚目混珠, 只係比咗一細細碗溝浠咗的 mustard, 冇味道之餘又唔比細匙羹, 咁叫佢哋啦, 可以攞每人一隻湯匙, 唔通要來飲? 又唔夠呀 .  食完以為到甜品, 仲順便問埋要咩咖啡茶, 點知來過 seafood risotto, 內有有殼的青口及蜆, 但得隻匙羹, 叫人用手食?  呢道菜應該係牛扒前食, 當 middle course, 你估食中菜當單尾咩!  更差嘅係, D刀叉唔係應該每道菜要換咩? 一套餐具差不多未換過, 係咁2換把牛扒刀比你咁大把!!!!  甜品唔理食咩都應該擺細羹叉啦係嘩!

.  食完以為到甜品, 仲順便問埋要咩咖啡茶, 點知來過 seafood risotto, 內有有殼的青口及蜆, 但得隻匙羹, 叫人用手食?  呢道菜應該係牛扒前食, 當 middle course, 你估食中菜當單尾咩!  更差嘅係, D刀叉唔係應該每道菜要換咩? 一套餐具差不多未換過, 係咁2換把牛扒刀比你咁大把!!!!  甜品唔理食咩都應該擺細羹叉啦係嘩!  埋單叫都冇人理,
 仲要收每位 $15茶錢 (而且我哋冇飲茶, 係飲熱水咋), 想增加 beverage 收入, 不如直接問飲要唔要開支sparkling water好過啦!  唔知咩 service standard, 須然係有中式嘢食, 但如果客人係食西餐, 就唔應該咁手法.

一句講晒, 不知所為, 唔怪得仲有大把位剩! 失敗

题外话/补充资料: 冇嘢好講
2016-04-20