2004-02-23
星期六到旺角,朋友們話女人街新開一間幾靚既cafe,大家都無異議..進店後,我就認為光得滯,假如同行有人係光頭既話,必定要帶墨鏡進場..不過不容否認裝修得都幾grand,旺角真係少見,我相信意念應該係來自日本既洋食屋..不過我由於租貴關係,位與位之間既距離都幾密..同朋友一行六人,waitess 帶我們到卡位進餐,未坐時覺得座位都幾舒服,但係坐落才知不然..座位與檯距離太少,坐得都幾焗促下..晚餐選擇xx肉醬意粉,連湯麵包同飲品($58)..首先黎既係包包,帶比我好大既驚喜..個包真係幾好味,剛剛烤起既包,皮被烤得脆脆咁,實在係幾難得..我認為比起唔同class 既餐廳如fat angelo等都好,如果有得refill一定會狂吃..意大利菜湯則普通而巳..好似唔多夠濃味..最後黎到既意粉,可能本人比較大食,假如我係肚仔勁餓咁走入黎開餐,真係食完都可以砌多碗燒味飯..味道方面亦係普通,蕃茄味唔多夠,反而芝士就落得幾足..望一望朋友叫既黑松露xx 石頭飯,賣相真係幾好~唔知係咪因為係散叫關係,份量幾大,勁香味而且熱辣辣..假如再黎一定要試試..用餐後吹吹水就離開此店,皆因真係有少少迫,可能
晚餐選擇xx肉醬意粉,連湯麵包同飲品($58)..
意大利菜湯則普通而巳..好似唔多夠濃味..
用餐後吹吹水就離開此店,皆因真係有少少迫,可能卡位適合四人坐多d..
waitess 們既服務態度都ok,親切笑容就欠奉,不過落單覆單同禮貌都做足,比起同條街既其他食店己經
好太多了~