2021-02-06 202 浏览
Megabox周围都好多人,唯独呢间无咩人,所以就入去试下啦。佢嘅价钱唔算贵,所以都想像到味道大概如何,食品质素普通,都叫对得住价钱嘅。我地叫左两个下午茶餐。极上牛肉赞岐乌冬(熊本黑蒜豚骨汤)($69)得两片好生嘅牛肉,不过浸耐d都有熟。有半只流心蛋,的确做到流心效果。其他配料同汤嘅味道都系一般。赞岐乌冬好食,硬度适中,唔会煮得太淋。豚骨赞岐乌冬(芝士番茄豚骨汤)($64)面嘅配料都系一般,不过不失,猪软骨味道尚可,特别想讲下佢个汤。本身饮完上面个熊本黑蒜豚骨汤觉得普通,饮完呢个芝士番茄豚骨汤觉得上面个熊本黑蒜豚骨汤都唔错,番茄汤配芝士唔系好夹仲有佢嘅芝士系一堆芝士酱,捞落汤奇奇怪怪咁。加州卷呢d下午茶餐都会配2件加州卷,加州卷都系普普通通,胜在开胃一流。火灸三文鱼寿司($16)凡惠顾下午茶餐都可以以优惠价加配小食。三文鱼都烧得几香,份量适中,几好食。吉列炸生蚝($18)咁第二款小食就叫左吉列炸生蚝,唔好睇佢大大旧咁,其实入面嘅生蚝好细只。不过都还可以,炸得都ok,出面个炸个皮都唔会太粉。海胆($168)见佢个海胆咁啱半价,所以叫黎试下,无咩鲜甜味,但系唔会臭,味道尚可。佢比埋饭同埋紫

极上牛肉赞岐乌冬(熊本黑蒜豚骨汤)($69)
极上牛肉赞岐乌冬

豚骨赞岐乌冬(芝士番茄豚骨汤)($64)
豚骨赞岐乌冬

仲有佢嘅芝士系一堆芝士酱,捞落汤奇奇怪怪咁。

加州卷

火灸三文鱼寿司($16)
火灸三文鱼寿司

吉列炸生蚝($18)
吉列炸生蚝

。不过都还可以,炸得都ok,出面个炸个皮都唔会太粉。

海胆($168)
海胆

见佢个海胆咁啱半价,所以叫黎试下,无咩鲜甜味,
但系唔会臭,味道尚可。佢比埋饭同埋紫菜黎送海胆,都唔错。

呢度要自己写单然后交比职员,佢嘅餐附送饮品,落单嘅时候直接写“冻奶茶”就可以。题外话,我写冻柠茶但系佢比左冻奶茶。
希望佢哋落单可以再仔细啲。
2021-01-24
极上牛肉赞岐乌冬