2015-06-06 882 浏览
山珍 辣雞 砂鍋米線 $40平時見到這間經常有人龍在外, 難得見沒有太多人就去試一試依間餐廳打開餐牌都幾多選擇, 我就簡左山珍 辣雞 砂鍋米線, 配檸檬普洱.米線名乎其實用砂鍋上, 賣相唔錯, 又夠熱! 本身都怕會太辣, 原來辣度適中. 雞件都算係預計之內無甚麼特別, 仲有少少雪味, 不過都算可以接受. 至於山珍, 其實主要係各種菇類, 木耳, 芽菜等, 山珍份量好夠! 而米線軟硬度就偏硬, 食起上嚟都唔會太差, 有咬口.令我依餐覺得最特別嘅莫過於檸檬普洱. 坊間都唔係度度都可以試到用普洱沖嘅檸茶. 頭一口飲落去好以去茶樓叫檸茶咁唔妥, 但慢慢飲落去就覺得檸檬同茶可以有咁嘅化學作用, 仲有少少中西合壁嘅感覺, 愈飲愈鐘意!整體嚟講唔錯, 可以一戰!
山珍 辣雞 砂鍋米線 $40
整體嚟講唔錯, 可以一戰!